Painon ihmettelyä! :o

Eilen aloin vähän ihmettelemään jengini painoa. Esittelin muina naisina Dolly-tyttöstä kissalan vieraille, ja selitin tietysti tytön painoa syyksi siihen, että hän soveltuisi mieluiten lemmikiksi. Silloin kun seurasin tiukasti pentueen painonkehitystä tämä tyttö oli se pikkuisin. Ei silti, kokonaisuutenahan tämä jengi oli kookasta mihin tahansa sibbepentueeseen verrattuna. Painon seuraaminen oli jäänyt joulun ja uudenvuoden tohinassa, kun painon kehitys oli ollut ensimmäiset 7vk tasaista. Käteen Dolly tuntui nyt kuitenkin yhtä painavalta kuin muutkin tytöt.

Tänään otin sitten kättä pidempää asian toteamiseksi: Änkesin yhden pennuista keittiön jousivaakaan. Vaaka heilahti tappiin;  yli kilon oli menty reippaasti ja vaaka oli siten käyttökelvoton. Isot kissat olen tavannut punnita kalavaa´alla, jolla punnitseminen onnistuu varmaan pariinkymmeneen kiloon. Epäilin että se on liian epätarkka katraan punnitsemiseen, mutta kokeilin silti.

Pentujen painot 8vk ja 6 päivän iässä (16.1.2015):
Dante ♂ 1305g
Dostoevsky ♂ 1240g
Dolly ♀      1230g
Täplä ♀     1230g
Diiva ♀      1255g

Punnitsin joka pennun kahteen kertaan, ennen kuin uskoin tuloksen: Dolly oli tosiaankin saavuttanut painossa sisaruksensa! Pentujen paino vaihtelee 25g sisällä, lukuunottamatta Dantea, jolla on näköjään ihan oma sarjansa. 🙂 Tässä on hyvä mainita, että rotukissan tulee painaa vähintään 1kg ennen uuteen kotiin muuttamista, mutta siperiankissa kookkaana rotuna saavuttaa tämän painon jo reilusti ennen luovutusikää. Tämän mittauksen perusteella uskoisin, että nämä pennut painavat luovutusiässä jotain 1800-1900g väliltä, mikä on siperiankissallekkin oikein hyvin.

(Tämän pentueen painonkehityksen vertailussa, arvioinnissa ja ennustamisessa olen käyttänyt Balladin -kissalan Pekka Pohjola-pentueen painotaulukoita, sillä tämä kookas pentue on ainakin tähän asti vastannut meidänkin painon kehitystä. Pentueeni isän äiti on tästä pentueesta. Toinen mittatikku minulla on Vellun edellinen pentue, jossa 12vk iässä poikien painot olivat 1,3kg, 1,5kg ja 2kg!) 😮

Kuinka sitten ajattelen nyt tuon Dollyn ”tason”? En oikein osaa sanoa. Tyyppinä hän on selvästi sirompi ja eteerisempi kuin siskonsa, mutta kokonsa puolesta hän on oikein hyvä! Turkki on kuitenkin kehittymässä huimaa vauhtia ja tabbykuvioinen punaruskea tyttö on oikein viehättävä katsella. Ehkäpä näemme hänetkin näyttelyssä tässä jokukerta, ja jätän tuomarin päänsäryksi tytön tyypikkyyden arvioinnin. Jännittävää tämä siperiankissojen kasvatus! 🙂

D-pennut_paino8vk

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s