Lahden kissanäyttely 24.-25.1.2015

SUROK järjesti Lahdessa 143.-144. kansainväliset kissanäyttelyt. Meidän poppoo osallistui molempina päivinä: Vellu ja Didi edustivat lauantaina ja sunnuntaina, Anni lämmitteli lauantain ja sunnuntaina olli arvostelussa. Tulokset ovat saatavilla lauantaille ja sunnuntaille erikseen.

Didi kisasi lauantaina luokassa 7, ja sai sertinsä minkä johdosta hän valmistui International Championiksi. Valmistuminen ei kuitenkaan järjestelmistä huolimatta ollut päivittynyt OmaKissaan, joten sunnuntain ensimmäisiä asioita olikin mennä sihteeristöön varmistamaan luokkamuutos. Didi kisasi sunnuntaina luokassa 5. Yleinen palaute oli, että Didi on oikein hyvässä lihaksikkaassa kunnossa ja hyvin laitettu näyttelyyn. Turkkia kun oli ja kunnolla! 🙂 Tuomarit pääsääntöisesti toivoivat vain lisää pyöreyttä pään linjoihin. Didi kävi molempina päivinä värinparhaan ja tuomarin parhaan valinnassa, mutta tällä kertaa ei menestystä sen suhteen herunut. Lahdessa oli todella kova siperiankissojen taso!

Vellu kisasi molempina päivinä luokassa 7, saaden sertinsä. Vaikka väriryhmä III on tavallisesti kovin ruuhkainen — mitä se oli tuolloinkin — kuin sattumalta Vellulla ei ollut ketään vastassa omassa luokassaan. Värin parhaan valinnassa olikin sitten koko poppoo tarjolla, toinen toistaan komeampia kissoja! Vellu raamikkuudestaan ja turkistaan huolimatta päätyi vielä odottelemaan menestystään.

Anni yllätti sunnuntaina koko poppoon. Värin parhaan valinnassa oli tiukka kisa, ja fiilis jäi että Anni oli hyvin lähellä voittaa sen valinnan. Tuomari Daria Lukasik tykkäsi Annista erittäin paljon! Mutta komeita katteja oli taas vastassa valinnassa. Parasta pentua valittaessa peli oli jo aika selvä; muut tuomarilla olleet pennut olivat vähän hankalassa kehityksen vaiheessa ulkonäön suhteen, mutta Annista ei tuomari keksinyt mitään huomautettavaa, joten pikkuneiti oli tuomarin paras pentu! 🙂

Lahden näyttely oli kokonaisuudessaan siperiankissojen juhlaa. Lauantaina paneelissa siperiankissoja edustivat Catillus Marco Polo, Amurin Zippora (BIS), Alizarin Captain Morgan, Amurin Hoosea, Amurin Rafael II (BIS), Leila Sibirela, Villan Ferrari, Charrytail’s Rhonda Mae, Cherrytail’s Odysseus, Lumikissan Nopsajalka, ja Cherrytail’s Las Vegas. Sunnuntaina paneelissa oli siperiankissoista: Amurin Zippora (BIS), Alizarin Captain Morgan, Amante’s Andromeda, Amurin Abigail, Amurin Hoosea (BIS), Amurin Rafael II (BIS), Alizarin Bomber Boy, Lumikissan ZäpinäSissi, Lumikissan Säihkysilmä, Cherrytail’s Odysseus, Magnificat Igor ja Sipsun Aurora Boralis.

Näyttely on paitsi kisaamista, myös kissoihin ja ihmisiin tutustumista. Annin sisko Artemis ”Ansku” oli paikalla lauantaina, ja kuvaajat tallensivatkin näiden siskosten tapaamisen. Siskot olivat kuin kaksi marjaa, ja tuntuikin että tytöille meni hetki päätellä, että kyseessä olikin toinen kissa eikä se peilikuva. Annin äidinisä Amurin Ruufus oli myös paikalla, ja tyydyinkin lähinnä ihailemaan tätä kollinkomistusta kauempaa. Kovin on tyttö pappansa näköinen. 🙂

Kuvissa Anni on oikealla ja siskolikka Ansku (Amante’s Artemis) on vasemmalla. Kuvat ovat linkitetty Aranevan ja Tessa LV:n kuvagallerioista.

25012015-112

25012015-118

25012015-117

25012015-116

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Lahden kissanäyttely 24.-25.1.2015”

Kommentointi on suljettu.