Osa 1. Näyttelyyn ilmoittautuminen

Ihan aluksi, pitää ilmoittautua näyttelyyn. Kissaliiton sivuilla on lista näyttelyistä ja niiden ajankohdista: http://www.kissaliitto.fi/nayttelyt/nayttelylista Näyttelyihin ilmoittautumisaika loppuu yleensä kuukautta ennen näyttelyviikonloppua.

Helpoin tapa ilmoittautua näyttelyyn on hankkia tunnukset OmaKissaan: https://omakissa.kissaliitto.fi/

OmaKissassa näyttelyilmoittautuminen tapahtuu näin:

  1. Kirjaudu sisään
  2. Tarkista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, tarkista, että kissasi tiedot ovat myös ajan tasalla (kuten vaikkapa tieto kastroinnista).
  3. Valitse välilehti ”Näyttelyt”
  4. Klikkaa näyttelyn nimeä, johon haluat ilmoittaa kissan. Huomaa, että näyttelyilmoittautuminen eri päiville on erikseen.
  5. Kelaa näyttelyn tiedot sivu loppuun, ja klikkaa ”Ilmoita kissa”
  6. Järjestelmä täyttää valmiiksi tietosi (edellyttäen, että ne ovat ajan tasalla järjestelmässä), ja antaa sinun valita omistamistasi kissoista, minkä kissan haluat ilmoittaa. Järjestelmä täyttää valitun kissan tiedot muihin kohtiin.
  7. Järjestelmä ehdottaa kissalle luokkaa perustuen sen ikään ja aikaisemmin suoritettuihin titteleihin. Tarkista, että luokka on oikea (esim. yli 10kk ikäiselle leikatulle kissalle tulee valita luokka 10, avoimen luokan 9 sijaan.)
  8. Ruksi ruuduista se, millä tavalla maksat näyttelymaksun, sillä eri vaihtoehdoissa on oma hinta. Kissan voi ilmoittaa tässä myös tarkistusluokkaan. Tarkistusluokassa voidaan tarkistaa vaikkapa kissan väritys, tai kuviointi. Tarkistusluokka on päivän ensimmäisenä vuorossa, sillä se vaikuttaa siihen, missä luokassa kissa kisaa loppupäivänä.  Jos kissa on rekisteröity vaikkapa ruskeatäplikkääksi, mutta tarkistuksessa siitä löytyykin valkolaikku, se vaihtaakin väriryhmää ja arvostellaan yhdessä muiden valkolaikkuisten kanssa.

Omakissa antaa viivakoodin, jonka avulla voi maksaa näyttelymaksun (copy+paste viivakoodi verkkopankkiin, jolloin maksulomake täyttää itsensä automaattisesti). Maksun tiedot saa toki sähköpostiinkin. Ilmoittautuminen on voimassa, kun maksu on maksettu.

Ulkomaannäyttelyyn pitää ilmoittautuminen hoitaa oman yhdistyksen (esim. POROK) kautta. Ilmoittautumislomakkeen voi ladata itselleen Kissaliiton sivuilta: Näyttelyilmoittautuminen ulkomaan näyttelyyn.

(Luleån näyttely on siitä erikoinen, että siinä voi käyttää omaa ilmoittautumislomaketta, tämä lomake löytynee näyttelykutsusta) Täytä ilmoittautumislomake ja lähetä se ja kuitti maksetusta näyttelymaksusta oman jäsenyhdistyksen näyttelyvastaavalle (löytyy yhdistyksen sivuilta, esim POROK http://www.porok.info/yhdistys ) (olen usein skannannut ilmoittautumisen ja kuitin, ja laittanut ilmoittautumisen eteenpäin sähköisesti).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Apachiris-kissala kasvattaa perinteisiä siperiankissoja. Kissalamme sijaitsee Oulun seudulla.

%d bloggers like this: